10 december 2016
16:00

Pajala IF

Referat: IBK Boden - Pajala IF

Vi pratar innan match om att kanske inte gå så högt upp i pressen då vi bara har två femmor och Boden Arena är gigantisk. När matchen väl blåses igång vill tjejerna annat och kliver på högt direkt. Boden blir klart stressade och har svårt att ta sig över halva där våra backar står upp på ett jättebra sätt. Vi har långa anfall och vinner boll högt upp gång på gång. När drygt halva perioden gått frågar jag tjejerna om de verkligen tänker orka med denna höga press i 50 minuter till. Utan någon som helst tvekan svarar de att det fixar dom. Trots stort spelövertag dröjer det till 18.21 innan vi spräcker nollan. Pitkänen snappar upp bollen och bryter sin två matcher långa måltorka. Skönt! Minuten senare sätter Evvis 0-2 på frislag.
Skott: 11 - 13

Vi fortsätter jobba lika bra i andra. 7.53 krigar Jani fast bollen och skickar in den till Pitkänen som helt sopren enkelt snärtar in 0-3. Boden har lite mer i anfallsväg denna period men vi har fortsatt ett klart spelövertag.
Skott: 5 - 6

Inför tredje känns det rätt tryggt. Tjejerna har bra energi och tänker inte slå av på tempot. Vi fortsätter driva på och får med oss en utvisning i inledningen av perioden. Spelet med en tjej mer har varit lite si och så på senaste tiden men idag funkar det bra. Vi har bra passningstempo, hotar från flera ställen och tar bra avslutt. Det känns som att det borde bli uttdelning, men det blir det inte. Jag är dock övertygad om att det kommer lossna ordentligt snart. När Boden blir fulltaliga sticker de upp i anfall. Det blir lite halvfarligt men Elin nyper bollen och hittar Jani med ett fint utkast. Jani lurar ner keepern och sätter spiken i kistan till 0-4. I slutet av tredje tappar vi fokus vid ett par tillfällen och hemmalaget tillåts skapa en del farligheter. Framåt fortsätter vi att skapa bra chanser men hittar inte rätt trots flera bra lägen och matchen slutar 0-4.
Skott: 7 - 6

Riktigt bra genomförd match av oss. Rakt igenom. Både anfall och försvar fungerade näst intill felfritt. Boden krigade och slet och stack upp i några giftiga anfall, ofta ledda av bra individuella prestationer men vi var helt enkelt det bättre laget idag. Trots att vi kanske inte riktigt fick utdelning på det stora spelövertaget vi hade behövde coacherna aldrig känna sig oroliga. De få gånger vi tappade boll på "fel" ställe fanns alltid minst tre lagkamrater där och städade upp. En riktig lagseger! Elin var stabil i kassen och var väl värd "nollan" och en assistpoäng. Samtliga backar gjorde det bra och framåt börjar Jani och Pitkänen att hitta rätt igen. Kajsa som gjorde sin blott tredje match på backen fick Örjan efter riktigt bra spel.